Facultatea de Științe ale Educației din Suceava a desfășurat mai multe activități de cercetare și formare în cadrul unui proiect Erasmus+


Intră acum și în grupul de

Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava a realizat toate activitățile din cadrul Proiectului Erasmus+ KA 2 – 2 IMINED, Grant Agreement Number 2016-1-LT01-KA204-023223. Proiectul Erasmus+ a fost inițiat de către Universitatea Klaipeda, Lituania, cu un număr de 8 parteneri din diverse țări europene.

Responsabilul de proiect, conf. univ. dr. Otilia Clipa, de la Facultatea de Științe ale Educației, a menționat că proiectul a început în luna septembrie 2016 și se va finaliza în decembrie 2018, bugetul alocat fiind de 174.774 euro, din care 13.821 euro pentru partenerul sucevean, pentru activitățile de cercetare și formare.

„Obiectivele și activitățile proiectului fac referire la crearea şi testarea instrumentelor educaţionale inovative bazate pe tehnologii digitale specifice imigranţilor sau celor care vizitează un spațiu diferit față de cel de rezidență pentru achiziționarea cunoștințelor de bază și înțelegerea vieții socioculturale a țării gazdă”, a menționat responsabilul de proiect, conf. univ. dr. Otilia Clipa, Facultatea de Științe ale Educației.

Aceasta a mai arătat că din partea partenerilor din cadrul proiectului au fost primite pentru partenerii români o serie de noi proiecte în cadrul Erasmus+ care să fie depuse în acest an sau viitoare colaborări pe tematica formării profesorilor sau a internaționalizării studenților din domeniul Științelor Educației, formare care devine astfel nu numai un proces regional, ci și unul internațional prin numeroasele oportunități oferite studenților înrolați în formarea inițială pentru o carieră didactică.

„Rezultatele proiectului pot fi utilizate atât pentru cei care doresc să se integreze în România (studenți, profesori, alte categorii sociale), dar și pentru studenții români care doresc să beneficieze de o bursă Erasmus în țări precum: Belgia, Italia, Letonia, Lituania (țări partenere în cadrul proiectului)”, a mai arătat conf. univ. dr. Otilia Clipa.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de