Bărbat din Dărmănești, cercetat de polițiști după ce a condus fără permis și a refuzat recoltarea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei

Un bărbat în vârstă de 41 de ani, din comuna Dărmănești, s-a ales cu dosar penal după ce a condus fără permis și a refuzat recoltarea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Potrivit IPJ Suceava, marți, 18 decembrie a.c., la ora 02.35, Secția 5 Poliție Rurală Dărmănești a fost sesizată despre faptul că la intersecția DN 2 cu DJ 178A, din localitate, a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

Polițiștii deplasați la fața locului l-au identificate pe conducătorul auto, un localnic de 41 de ani, care a declarat faptul că în timp ce se deplasa cu autoturismul din direcția Dărmănești spre municipiul Suceava a derapat și a intrat într-un șanț.

„Întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, după care, la spital, a refuzat și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, a menționat Poliția Suceava.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie auto.

Astfel, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.

(M.T.)