Acțiune desfășurată de polițiștii locali suceveni pentru combaterea fumatului în Bazar

Polițiștii locali suceveni au desfășurat marți, 18 decembrie a.c., în intervalul orar 08.00-13.00, în Complexul Comercial Bazar din municipiul Suceava, o acțiune pentru verificarea respectării prevederilor art.3 alin.1 din Legea 15/2016 privind modificarea și completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

Directorul executiv al Poliției Locale Suceava, Ovidiu Doroftei, a precizat că scopul acestei acțiuni a fost determinarea comercianților și a persoanelor care fac cumpărături din incinta Complexului Comercial Bazar să fumeze în locurile special amenajate, producerea unui incendiu punând în pericol integritatea fizică a persoanelor, dar și întreruperea activității comerciale din Bazar.

Astfel, în urma acestei acțiuni au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, din care 23 de amenzi în valoare de 3.900 lei și un avertisment scris.

„Astfel de acțiuni vor avea loc și în perioada ce urmează, pentru prevenirea producerii unei situații neplăcute și anume producerea de incendii prin aruncarea de chiștoace aprinse între spațiile comerciale sau în zonele unde există materiale inflamabile atât din partea clienților, cât și din partea comercianților din incinta Complexului Comercial Bazar”, a menționat Ovidiu Doroftei.

Potrivit art. 3 alin(1), se interzice fumatul în toate spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii.

(M.T.)