Flutur cere primarilor din Dorna, Humor și Câmpulung să se asocieze pentru a exploata inteligent pârtiile județului


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, la puține momente după inaugurarea oficială a celei mai lungi pârtii de schi din Moldova, cea de al Câmpulung Moldovenesc, de pe masivul Rarău, că în perioada următoare va pune umărul la constituirea Asociației Montane de Turism „Poiana Bucovinei”.

Flutur a anunțat că le va adresa o invitație primarilor din orașele Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei de a participa la o întâlnire comună care să aibă ca rezultat inființarea acestei asociații.

„Începută cu aproape 10 ani în urmă, în sfârșit pârtia din munții Rarăului se pregătește să funcționeze. Eu sunt bucuros pentru această zi. În primul rând câștigă Bucovina, câștigă turismul din zonă, câștigă municipiul Câmpulung Moldovenesc. Cred că este una dintre cele mai frumoase pârtii, o pârtie domoală, foarte atrăgătoare, cu peisaje superbe. Pe o rază de 30 de kilometri în jurul Câmpulungului sunt circa 200 de pensiuni turistice, cu peste 6.000 de locuri de cazare. Va fi o atracție deosebită. De aceea imediat în perioada imediat următoare voi adresa o invitație primarilor din Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei să înființăm asociația Montană de Turism”, a spus președintele CJ Suceava care a ținut să adauge că își pune mari speranțe în modul în care asociația ar putea gestiona turismul de iarnă în județ.

”Gura Humorului are pârtie, de astăzi are și Câmpulungul și are și Vatra Dornei pârtii de schi. Cred că o ofertă inteligentă, grupată, prin gestionarea împreună a acestor stațiuni turistice va face să câștigăm, așa cum Sinaia, Azuga, Bușteni, pe Valea Prahovei, au făcut deja. Pentru că avem nevoie aici în Bucovina de revigorarea turismului”, a explicat președintele Consiliului Județean Suceava.

 


Intră acum și în grupul de