Un bărbat din Panaci a ajuns la spital cu arsuri pe jumătate din corp, în urma unui incendiu


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 58 de ani, din satul Buciniș, comuna Panaci, a ajuns luni după-amiază la spitalul din Vatra Dornei cu arsuri pe jumătate din corp, în urma unui incendiu ce i-a cuprins casa.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, militarii Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Panaci, au intervenit cu două autospeciale de stingere, două motopompe și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Găleată a spus că la sosirea echipajelor ardeau podeaua din bucătărie și alte materiale combustibile, cu pericol de propagare la întreaga locuință (P+1).

„Proprietarul, în vârstă de 58 de ani, a fost scos din locuință de către vecini, înainte de sosirea militarilor. Acesta avea arsuri de gradele II și III pe aproximativ 50% din suprafața corpului și a fost preluat de către pompierii paramedici SMURD, care i-au acordat primul ajutor medical și l-au transportat la Centrul de Primire Urgențe al spitalului din Vatra Dornei”, a menționat slt. Alin Găleată.

În incendiu au ars podeaua bucătăriei, elemente de tâmplărie, obiecte de mobilier, materiale textile și altele.

De asemenea, s-au degradat documente personale ale proprietarului, tencuiala și zugrăveala pereților și tavanului de la parter (prin afumare).

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava a precizat că incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului căzut din sistemul de încălzire (sobă cu acumulare de căldură).

(M.T.)


Intră acum și în grupul de