Sucevenii pot vota ce proiecte să fie finanțate în acest an de la bugetul local. Din cele 43 de propuneri ale sucevenilor, au fost considerate eligibile 29, majoritatea pentru modernizare străzi. Au fost eliminate propunerile care sunt incluse în proiecte ale municipalității


Intră acum și în grupul de

Sucevenii vor putea vota, de joi, pe platforma online a Primăriei Municipiului Suceava proiectele care să fie finanțate de la bugetul local în acest an.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat că din cele 43 de propuneri înscrise, au fost validate 29, majoritatea vizând modernizarea de străzi.

Potrivit lui Lungu au fost eliminate propunerile care sunt înscrise deja în proiectele municipalității și cele care nu pot fi finanțate de Primărie pentru că obiectivele au alți proprietari.

Astfel a fost validate proiectele privind asfaltarea străzii Eroilor, modernizare rețea de străzi în cartierul Ițcani, strada Stadionului, strada pct. Dumitru Dacian și Ion Lovinescu, repararea zona parcului Curtea Domnească, asfaltarea străzii Ion Dragoslav, asfaltarea străzii Ilie Ilașcu, asfaltarea străzii Anton Holban, reabilitare trotuare și parcări pe strada Stațiunii și Victoriei, asfaltare strada Traian Popovici, asfaltarea străzii Micșunelelor.

În ceea ce privește strada Petre Țuțea municipalitatea nu poate interveni pentru că este o stradă privată și va trebui mai întâi să fie donată Primăriei.

Alte proiecte validate sunt de reabilitare spații, între care cel ce presupune amenajarea zonei dintre blocuri de la Aleea Nucului pentru socializare, revitalizarea peisagistică a municipiului, amenajarea unui spațiu pentru copii în zona Santa Fe, parcul din zona Penny Market Burdujeni.

În ceea ce privește pasajul CFR Ițcani vor fi reparate pasarele pentru pietoni.

În domeniul transportului public au fost respinse proiectele pentru că sunt prevăzute în proiectul de modernizare și dotare a transportului public local cu fonduri europene, iar proiectul pentru închirieri de biciclete va fi realizat de municipalitate cu biciclete electrice.

În ceea ce privește fluidizarea traficului pe strada Alexandru cel Bun propunerea a fost respinsă întrucât face parte din studiul de trafic ce va fi implementat, dar a fost acceptat proiectul de sistematizare rutieră în zona blocurilor ANL.

Totodată au fost validate proiectele de creștere a siguranței pietonilor pe Calea Unirii, de amenajare a zonei străzii Emil Cioran, piste de biciclete în zona Aleea Dumbrăvii și reabilitare străzilor Mihai Kogălniceanu și Mircea Șeptilici.

În ceea ce privește propunerea de reamenajare a sălii pentru oficierea căsătoriilor aceasta a fost respinsă întrucât este prevăzută în proiectul de modernizare a clădirii Primăriei care se va executa cu fonduri UE.

Proiectul care prevede amplasarea unui lift la clădirea Policlinicii a fost respins pentru că această clădire este privată, iar proiectul pentru amplasarea unei scene în Parcul Trei bărboși a fost respins pentru că spațiul aparține Tribunalului Suceava.

Un alt proiect avizat este cel privind amenajarea unui Centru de tineret Suceava, dar și cel privin SuceavaAlert de semnalare a situațiilor înregistrate în municipiu.

Proiectele pot fi votate în perioada 10-17 ianuarie.

Bugetul total alocat este de un milion de euro.

Proiectele pot fi consultate si votate pe pagina http://implicat.primariasv.ro/portal/suceava/bp/portal.nsf


Intră acum și în grupul de