Medicii îi avertizează pe suceveni să nu folosească antibiotice în cazul virozelor


Intră acum și în grupul de

Pentru că 90 la sută din virozele respiratorii nu răspund la tratamentul cu antibiotice, medicii suceveni avertizează că nu este deloc indicat să va trataţi acasă, pentru că antibioticele luate fără indicaţiile medicului pot duce la scăderea imunităţii. Cei mai afectaţi de virozele respiratorii sunt copiii mai mici de 10 ani, care nu au sistemul imunitar complet format şi vârstnicii.
„Toate aceste complicaţii care urmează unei infecţii cu virus trebuie tratate cu antibiotice, dar infecţia cu virus nu. Recomand alimentaţia completă, proteine, lipide. Avem nevoie de multe proteine pentru că avem nevoie de energie. Toate aceste epidemii nu sunt legate de temperatură, ele au o evoluţie ciclică şi sunt legate de aglomeraţie”, precizează medicii suceveni.
Potrivit şefului Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Alexandru Lăzăreanu, numărul infecţiilor acute ale căilor respiratorii superioare, în judeţul Suceava se află în limitele aşteptate. „Numărul de viroze sunt la nivelul celor înregistrate în lunile anterioare. Săptămânal, avem puţin peste 2000 de cazuri. În octombrie, de exemplu aveam 2.200 cazuri, în noiembrie 2.400, iar în săptămâna 19- 25 ianuarie s-au raportat 2.415 cazuri”, a precizat Alexandru Lăzăreanu.


Intră acum și în grupul de