Bărbat din Dornești, cu permisul suspendat, prins în timp ce conducea o mașină cu ITP expirat şi fără asigurare

Un bărbat în vârstă de 60 de ani, din comuna Dornești, a fost prins de polițiști în timp ce conducea o mașină cu ITP expirat, fără asigurare și cu permisul suspendat.

Potrivit IPJ Suceava, duminică, 13 ianuarie a.c., la ora 16.30, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 17A, din comuna Dornești, autoturismul condus de un localnic de 60 de ani.

„În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul are permisul de conducere suspendat, iar autoturismul are inspecția tehnică periodică (ITP) expirată din 31.08.2018 și asigurarea auto obligatorie expirată din 20.09.2018”,  a arătat IPJ Suceava.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii  infracţiunii de „conducerea unui vehicul de către o persoană care are permisul de conducere suspendat”, ce va fi soluționat procedural.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au procedat la sancționarea contravențională a conducătorului auto, iar ca măsură complementară s-a dispus reținerea certificatului de înmatriculare al autoturismului, precum și plăcuțele cu numerele de înmatriculare.

(M.T.)