Țigări de contrabandă ascunse într-un autoturism condus de un ucrainean, descoperite de polițiștii de frontieră din Siret


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din Vama Siret au descoperit circa 3.000 pachete cu ţigări, de proveniență ucraineană, ascunse într-un autoturism condus de un cetățean ucrainean.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-șef Ilie Poroch-Seriţan, luni, 14 ianuarie a.c., în jurul orei 23.50, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul ucrainean Valentyn T., în vârstă de 32 de ani, conducând un autoturism marca Opel Vectra, înmatriculat în Bulgaria.

„Acționând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor. Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în mai multe spații special amenajate în bară spate, rezervor, banchetă spate, schimbător viteze și în podeaua autoturismului, cantitatea totală de 3.000 pachete cu ţigări, de proveniență ucraineană”, a menționat comisarul-șef Ilie Poroch-Seriţan.

El a precizat că țigările în valoare de 4.500 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 7.000 lei.

Totodată, împotriva cetățeanului ucrainean s-a luat măsura interzicerii intrării în România pe o perioadă de 5 ani, iar autoturismul marca Opel în valoare de 7.000 lei a fost ridicat în vederea confiscării deoarece avea locuri special amenajate pentru transportul țigărilor.

Ofiţerul pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava a mai arătat că și polițiștii de frontieră de la Sectorul Poliției de Frontieră Brodina au descoperit, în apropierea frontierei de stat, pe timpul unor acțiuni specifice, mai multe colete cu țigări. Acestea au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 1.990 pachete, în valoare de 23.300 lei, ce a fost ridicată în vederea confiscării.

„În cauză, se efectuează verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, a precizat sursa citată.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de