Investiția pentru Compartimentul de chirurgie plastică cu o unitate specială pentru marii arși de la Spitalul Județean Suceava ar costa 20 de milioane de lei


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului Județean de Urgență Suceava, economist Vasile Rîmbu, a declarat, miercuri, că investiția în realizarea și dotarea compartimentului de chirurgie plastică cu o unitate specială funcțională pentru marii arși ar costa 20 de milioane de lei.

„Vrem să facem dezvoltarea Compartimentului de chirurgie plastică și o unitate specială pentru marii arși. Am dorit să avem două saloane speciale pentru marii arși care sunt ca două săli de operații și ca dotare și ca utilități. Mergem pe trei paturi pentru marii arși și cu sală specială de operație și cu 15 paturi pentru arși cu nivel redus.Am asigura nevoia unor intervenții de nedorit”, a spus Rîmbu.

El a arătat că după ce această unitate va fi funcțională cu siguranță vor fi trimise și spre noi cazurile din țară.

Rîmbu a spus că pentru această unitate de arși este nevoie de circuite speciale și Spitalul Județean Suceava are posibilitatea să o realizeze prin înălțarea unui corp al clădirii.

El a menționat că investiția este mare și crede că va avea și sprijinul ministrului Sănătății, precizând că și și Consiliul Județean Suceava sprijină acest proiect, dar și că Primăria Suceava va aloca fonduri.

„Investiția totală pentru compartimentul de arși, va fi undeva la 20 de milioane de lei, cu tot cu dotare”, a spus Rîmbu.

El a mai declarat că linia de gardă pentru acest compartiment nu funcționează în prezent din motive obiective și subiective.

„Aș vrea să avem linie de gardă pentru chirugia plastică și arși pentru că din păcate sunt anumite cazuri care nu pot aștepta”, a spus Rîmbu.


Intră acum și în grupul de