Două mașini cu spații special amenajate pentru transportul țigărilor, confiscate de polițiștii din Vama Siret


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din Vama Siret au confiscat, joi seară, două mașini ce aveau spații special amenajate pentru transportul țigărilor.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-șef Ilie Poroch-Seriţan, joi, 17 ianuarie a.c., în jurul orei 20.50, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul ucrainean Vasyl D., în vârstă de 29 de ani, conducând un autoturism marca Citroen Jumpy, înmatriculat în Ucraina.

„Existând suspiciuni că acesta transportă țigări, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor”, a spus comisarul-șef Ilie Poroch-Seriţan.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat în rezervorul autoturismului cantitatea de 500 pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană.

Ofiţerul pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava  a mai arătat că      la scurt timp, în jurul orei 21.05, s-a prezentat în același punct de trecere a frontierei, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul ucrainean Andri V., în vârstă de 38 de ani, conducând un autoturism  marca Opel Astra, înmatriculat în Ucraina.

Acționând în baza analizei de risc, echipa comună de control, formată din  poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Și în acest caz a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, tot într-un spațiu special amenajat, dar de data aceasta în podeaua autoturismului, cantitatea de 520 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

„În ambele cazuri, ţigările în valoare totală de 1.530 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar cele două persoane  au fost sancţionate contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei fiecare. Totodată, cele două autoturisme în valoare de 7.000 lei fiecare au fost indisponibilizate în vederea confiscării, deoarece aveau spații special amenajate pentru transportul țigărilor”, a precizat comisarul-șef Ilie Poroch-Seriţan.

De asemenea, față de cei doi cetățeni ucraineni s-a luat măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de