Poliția Cluj: Tânărul care a provocat accidentul din Cluj în care o tânără suceveancă a murit nu consumase alcool și nici substanțe psihoactive

Poliția Județeană Cluj a anunțat că tânărul care a produs accidentul în care o tânără de 20 de ani din Suceava a murit nu era sub influența băuturilor alcoolice și nici nu consumase substanțe psihoactive.

Astfel, potrivit unui comunicat al Poliției Cluj, în urma analizelor toxicologice acestea au fost negative deși testele inițiale de la UPU au indicat prezența unei substanțe psihoactive.

„Urmare accidentului din 21 ianuarie 2019, produs pe DN1 E60, în afara localității Florești, a fost înregistrat un dosar penal, cercetările fiind efectuate in rem cu privire la săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Accidentul s-a soldat cu decesul unei persoane, rănirea gravă a conducătorului auto, existând indicii cu privire la existența substanțelor psihoactive în organismul acestuia din urmă. În urma primirii Buletinului de Analiză Toxicologică de la Institutul de Medicină Legală, vă comunicăm faptul că rezultatul este negativ în ceea ce privește existența substanțelor psihoactive sau a alcoolului în organismul șoferului implicat în accident, deși testele inițiale, preliminare, de la unitatea de primiri urgențe, au indicat prezența unei substanțe psihoactive”, se arată în comunicat.

Reamintim că în 21 ianuarie a.c., în jurul orei 03:00, pe DN1 E60, pe raza comunei Florești, un tânăr, de 19 ani, în timp ce conducea autovehiculul pe DN1 E60, dinspre Huedin spre Cluj-Napoca, ar fi efectuat o manevră de depășire neregulamentară, peste marcajul longitudinal simplu continuu.

Astfel, acesta a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un stâlp al unui panou de informare situat pe spațiul verde, după care s-a oprit în șanțul de colectare a apelor pluviale.

În urma impactului, conducătorul auto a fost rănit grav, iar o tânără, de 20 de ani, din Suceava, pasageră în autovehicul, a decedat. (N.B.)