Spitalul de Boli Cronice din Siret a beneficiat și în această iarnă de 70 de tone de peleți de la Holzindustrie Schweighofer pentru asigurarea încălzirii

Primaria Siret, alături de conducerea Spitalului de Boli Cronice din Siret, a obținut din partea firmei Holzindustrie Schweighofer o importantă sponsorizare care asigură încălzirea unității medicale, iar pentru asigurarea confortului termic pe durata iernii, compania a oferit încă din toamna anului trecut 70 de tone de peleți, materiale care asigură caldura în saloane și cabinetele medicale, se arată într-un comunicat de presă.

„Spitalul de Boli Cronice Siret are în componența sa secțiile de Pediatrie, Medicină Internă, Recuperare, medicină fizică și balneologie și asigură o capacitate de peste 82 paturi. Începând cu anul 2013, s-au demarat o serie de investiții în modernizarea spitalului, precum dotări de mobilier, paturi, noptiere etc. A fost nevoie să schimbăm și sistemul de încălzire. Firma Holzindustrie Schweighofer ne-a ajutat financiar să achiziționam centrala modernă pe peleți și acum, pentru a treia iarnă la rând ne-a oferit materialul lemnos pentru încălzire,” a menționat Sorin Haraseniuc, directorul spitalului.

La rândul său, Adrian Popoiu, primarul orașului Siret, a adăugat că apreciază sprijinul oferit de către agenții conomici care se implică și în viața socială a orașului.

„Pentru al treilea an la rând, compania Holzindustrie Schweighofer a răspuns pozitiv solicitării noastre de a sprijini cu material lemnos încălzirea spitalului Orășenesc Siret.”

 „Tot rumegușul și talașul rezultat în urma prelucrării panourilor, lambriurilor, grinzilor din fabricile Holzindustrie Schweighofer din România, este valorificat și transformat în peleți și/sau brichete, materiale ecologice de încălzire, care se pretează utilizării casnice și industriale. De peste 15 ani de când suntem prezenți în România, a devenit deja o tradiție să sprijinim cu materiale de încălzire comunitățile locale, fie că este vorba de centre sociale sau de spitale. Este încă unul din modurile noastre de oferi comunităților în care activăm câte o dovadă că respectăm mediul local și vrem să contribuim la bunăstarea comună,” a spus Horea Mitrea, directorul fabricii Holzindustrie Schweighofer din Siret.(N.B.)