Sute de pachete de țigări ascunse în bancheta unui microbuz au fost depistate în P.T.F. Siret

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F.Siret au descoperit, ascunse în bancheta unui microbuz condus de un cetăţean ucrainean, cantitatea de 460 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Astfel, potrivit Poliției de Frontieră Suceava, joi dimineața, în jurul orei 00.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul ucrainean M.M., în vârstă de 37 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes Benz, înmatriculat în Ucraina.

               Acționând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra microbuzului, persoanei și bagajelor, fiind descoperite în bancheta microbuzului, 460 pachete cu ţigări, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 690 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Totodată, împotriva cetățeanului ucrainean s-a luat măsura interzicerii intrării în România, pe o perioadă de 5 ani, precizează sursa citată.(N.B.)