Companii renumite din Suceava, partenere pentru dezvoltarea învățământului dual

Companiile Ambro, Betty Ice, Linda Ecotil, Sidem și Trutzi au încheiat, la finalul anului trecut, un parteneriat prin care urmăresc dezvoltarea învățământului dual la nivel local.

Agenții economici au solicitat înființarea mai multor clase de învățământ dual, începând cu anul școlar 2019-2020, pentru calificările „Electromecanic utilaje și instalații industriale”, „Electronist aparate și echipamente”, „Operator la mașini cu comandă numerică”, „Sudor”.

Ulterior, Sumec și Conbucovina au solicitat locuri pentru calificările „Instalator de instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze” și „Tinichigiu vopsitor-auto”.

Clasele se vor organiza la Colegiul Tehnic “Petru Musat” din Suceava, companiile alegând această unitate de învățământ datorită experienței în organizarea învățământului dual. Aici funcționează de 2 ani prima clasă de învățământ dual din Suceava, pentru calificarea Operator fabricarea celulozei şi hârtiei, realizată la solicitarea Ambro.

Astfel, oferta educațională a Colegiului Tehnic „PETRU MUȘAT” Suceava pentru anul școlar 2019-2020, include un număr de 4 clase de învățământ dual. Calificările și partenerii care au solicitat aceste clase sunt:

Elevii care vor urma cursurile învăţământului dual vor beneficia de burse lunare de studii, echipamente de muncă şi de protecţia muncii, condiții de practică moderne și acces la metode și utilaje performante. Absolvenții claselor de învățământ dual vor dobândi o calificare într-o meserie solicitată pe piața muncii, vor avea asigurat un loc de muncă în cadrul companiei unde au făcut practică și posibilitatea de a câștiga un salariu decent.

Companiile vor demara în perioada următoare mai multe acțiuni de promovare a claselor de învățământ dual la nivelul județului Suceava, care va include și o Caravană a Meseriilor.

Toți cei interesați să afle mai multe detalii despre proiect se pot adresa Colegiului Tehnic “Petru Mușat” Suceava, str. Calea Unirii, nr. 15, persoană de contact – prof. dr. Maria TEODOREANU, tel. 0722706453.