Bărbat din Păltinoasa, fără permis de conducere, urmărit în trafic de polițiști

Un bărbat în vârstă de 45 de ani, din Păltinoasa, fără permis de conducere, s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins la volanul unei mașini.

Poliția Județeană Suceava a precizat că miercuri, 6 februarie a.c., la ora 00.15, în timp ce acționa pe DN 2E, pe raza localităţii Păltinoasa, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei oraşului Gura Humorului a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, însă conducătorul auto nu s-a conformat.

Astfel, polițiștii au trecut în urmărirea autoturismului respectiv, cu semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție în funcțiune, mașina fiind blocată după aproximativ 200 de metri.

Întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, după care, la spital, în prezenţa personalului medical a refuzat şi recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat și faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie auto.

Astfel, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.

(M.T.)