Mai mulți bătrâni au rămas fără sume mari de bani în timp ce se aflau la farmacii sau bancomate. Doi botoșăneni bănuiți de comiterea furturilor au fost reținuți de polițiștii suceveni


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 60 de ani și o femeie de 44 de ani, ambii din municipiul Botoșani, au fost reținuți de polițiștii suceveni fiind bănuiți de comiterea mai multor furturi.

Potrivit Poliției Județene Suceava, la sfârșitul anului 2018 și la începutul anului 2019, mai multe persoane vârstnice au fost victime ale unor infracțiuni de furt din buzunare sau furturi de sacoșe și bagaje, fiind acostate în zona farmaciilor sau magazinelor.

Astfel, polițiștii au întocmit un cerc de suspecți și au derulat activități investigative și de cercetare penală pentru identificarea autorilor acestor fapte care afectează gradul de siguranță în comunitate.

Urmare a activităților derulate, polițiștii au probat activitatea infracțională a două persoane din județul Botoșani care au sustras de la mai multe persoane vârstnice din Suceava, bani și bunuri în valoare de circa 6000 de lei.

Poliția Suceava a menționat că pe data de 28 decembrie 2018, Poliţia Municipiului Suceava a fost sesizată direct de către o femeie de 81 de ani cu privire la faptul că o persoană necunoscută i-a sustras 1.000 lei din buzunarul hainei.

Echipa operativă din cadrul B.I.C. Suceava a constatat că în data de 28.12.2018, în jurul orei 10.30, în timp ce femeia de 81 de ani, din comuna Dumbrăveni, stătea la rând pentru a-și cumpăra medicamente de la o farmacie de pe bd. George Enescu, persoane necunoscute i-au sustras din buzunarul hainei cu care era îmbrăcată suma de aproximativ 1.000 lei.

De asemenea, în data de 15 ianuarie a.c., un bărbat de 77 de ani din comuna Mitocul Dragomirnei s-a deplasat la o farmacie situată pe str. Universității, din municipiul Suceava pentru a-și cumpăra medicamente.

În intervalul orar 10.50-11.00 în timp ce aștepta la rând în farmacie, persoane necunoscute i-au sustras din buzunarul  exterior al gecii un portofel de culoare albastru închis în care avea suma de circa 900-1000 lei în diferite bancnote.

Tot pe 15 ianuarie a.c., în jurul orelor 11:30, o femeie de 82 de ani din comuna Moara s-a deplasat la un bancomat din municipiul Suceava, bd. George Enescu, pentru a scoate bani  de pe card.

Femeia a scos de la bancomat succesiv sumele de 2500 lei și apoi 1500 lei, pe care i-a pus într-o sacoșă din plastic. Apoi s-a așezat din nou la rând la bancomat, întrucât a  hotărât să scoată și restul banilor rămași pe card.

În timp ce aștepta în fața bancomatului,  s-a apropiat un bărbat, care a încercat să intre la rând în fața ei.  După ce a fost apostrofat să respecte rândul de către persoanele aflate în spate,  bărbatul a plecat, moment în care bătrâna a constatat că sacoșa avea fundul rupt, iar suma de 4000 lei dispăruse din interiorul acesteia.

De asemenea, în cursul lunii ianuarie au mai fost sesizate și alte fapte de furt în dauna unor persaone vârstnice, prejudiciile fiind mai mici, bunurile sustrase fiind sacoșe sau bagaje nesupravegheate.

În urma cercetărilor efectuate, la data de 29 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei mun. Suceav-Biroul de Investigații Criminale au dispus reţinerea unui bărbat de 60 de ani din județul Botoșani  sub aspectul comiterii infracțiunii de furt, faptă prev. și ped. de art. 228 alin. 1 Cod Penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal rap. la art. 41 alin. 1 Cod penal.

Ulterior, polițiștii au extins cercetările și în urma investigaţiilor efectuate şi a probatoriului administrat, la data de 4 februarie a.c., au dispus reţinerea unei femei de 44 de ani, din mun. Botoșani, sub aspectul comiterii infracțiunii de „furt”.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de