Un tânăr care a condus băut și a provocat un accident mortal la Zvoriștea a fost reținut și apoi plasat de procurori sub control judiciar


Intră acum și în grupul de

Un tânăr care a condus băut un autoturism și a provocat un accident la Zvoriște în urma căruia un bărbat a murit a fost reținut și apoi plasat sub control judiciar.

Potrivit Poliției Județene Suceava, vineri, în timp ce conducea autoturismul pe DN 29A pe raza comunei Zvoriștea, un tânăr de 23 de ani din județul Botoșani, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune frontală cu autoturismul condus regulamentar din sens opus de un bărbat de 62 de ani, tot din județul Botoșani.

În urma impactului, a rezultat rănirea gravă a șoferului de 62 de ani, care, în timp ce era transportat cu ambulanța la spital, a decedat.

Șoferul în  vârstă de 23 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,23 mg/l alcool pur în aer expirat, după care, la spital, i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tânărul  a fost reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, după care, sâmbătă, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava care a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

În acest caz s-a deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „ucidere din culpă”, ce va fi soluționat procedural.(N.B.)


Intră acum și în grupul de