Focuri de armă la Straja pentru reținerea unui grup de contrabandiști care au abandonat coletele cu țigări și au fugit în direcții diferite

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au fost nevoiți, duminică seara, să tragă mai multe focuri de armă pentru reținerea unui grup de contrabandiști.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan, duminică seara, în jurul orei 20:00, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat, pe direcția localității Straja mai multe persoane care transportau de la frontiera de stat către interiorul țării mai multe colete voluminoase.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele și s-au dispersat în direcții diferite.

Pentru reținerea persoanelor care nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit.

În acest caz au fost informate autoritățile de frontieră ucrainene în vederea cercetării în comun a evenimentului.

Coletele cu țigări au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 7.400 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a cărei valoare se ridică la suma de 86.580 lei.

De menționat este că polițiștii de frontieră din cadrul aceluiași sector au descoperit în apropierea frontierei de stat, pe raza localității Costileva. Baxurile au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 5.460 pachete, în valoare de aproximativ 64.000 de lei.             

În aceste cazuri, țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat, efectuându-se totodată verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.