Trei noi campusuri şcolare propuse de IŞJ pentru 2009


Intră acum și în grupul de

Construirea unui număr de 3 campusuri şcolare a propus IŞJ Suceava pentru 2009, Ministerului Educaţiei. Şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete, a precizat că amplasamentele sunt în Şcheia, Rădăuţi şi Fălticeni, întrucât liceele existente nu reuşesc să acopere zone destul de întinse. Finanţarea lor este incertă anul acesta, deşi ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a precizat recent că înfiinţarea celor 64 de campusuri şcolare la nivel naţional reprezintă una dintre priorităţile Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării. „Trebuie să vedem aceste campusuri ca pe nişte surse care să ridice nivelul învăţământului rural. Adică locuri în care să avem şi şcoală şi bibliotecă, cu dotările corespunzătoare”, a spus ministrul.

Potrivit şefului IŞJ, în judeţul Suceava se află în construcţii 4 campusuri şcolare, la Dorna Candreni, Gura Humorului, Vicovu de Sus şi Suceava (lângă Liceul cu Program Sportiv). “Cel mai mare campus este cel de la Vicovu de Sus, care are şi cei mai mulţi elevi din zonă. Zona Rădăuţi-Vicov este cea mai aglomerată din punct de vedere al populaţiei şcolare şi cu infrastructură modestă faţă de restul judeţului. Sunt 4 licee în zonă, unul la Vicovul de Sus şi 3 în municipiul Rădăuţi, la o populaţie de 150.000 de locuitori”, a explicat Petru Carcalete, care a adăugat că la LPS, lucrările sunt cel mai avansate faţă de celelalte campusuri începute.
În 2008, MECT a alocat pentru cele patru campusuri şcolare 7,5 milioane de lei, lucrările fiind coordonate de primăriile localităţilor respective.


Intră acum și în grupul de