Mișcarea de protecție a consumatorilor respinge obligativitatea plății bacșișului. Președintele Info Cons: Cred că fiecare dintre noi are dreptul de a alege dacă vrea sau nu să ofere bacșiș
Mișcarea de protecție a consumatorului nu este de acord cu obligativitatea plății bacșișului și consideră că fiecare este liber să decidă dacă lasă sau nu bacșiș.

Într-un comunicat de presă se arată că potrivit unei propuneri de modificare a legislaţiei privind veniturile obţinute sub formă de bacşiş, acestea ar urma să fie evidențiate separat în bonul fiscal, fără a se supune cotei TVA.

Propunerea spune că veniturile din bacşiş ar trebui considerate venituri din alte surse şi impozitate la sursă prin aplicarea cotei de 10%.

„Mișcarea de protecție a consumatorilor, împreună cu Federația Asociațiilor de Consumatori NU susține acest demers, atât timp cât există obligativitatea ca bacșișul să fie achitat de către consumator”, se arată în comunicatul InfoCons.

Sursa citată menționează că acest venit suplimentar poate fi evidențiat pe bonul fiscal, dar consumatorul poate alege dacă îl achită sau nu și că atât timp cât în prezent, consumatorul plătește o anumită sumăpentru prestarea unui serviciu, el nu trebuie să fie obligat să plătească un cost suplimentar, prin introducerea acestui bacșiș.

Sorin Mierlea, președintele InfoCons a declarat că fiecare are dreptul să aleagă dacă vrea să ofere bacșiș. ”Consumatorul are dreptul de a decide și de a alege. Impunerea plății unui serviciu obligatoriu dă naștere unei stări de tensiune și cred că fiecare dintre noi are dreptul de a alege dacă vrea sau nu să ofere bacșiș, așa că haideți să fim reali consumatori europeni cu o nouă atitudine!”, a spus Mierlea.(N.B.)

Considerați că trebuie ca bacșișul să fie evidențiat în nota de plată
 • Nu pentru că mă simt obligat să ofer bacșiș 78%, 14 voturi
  14 voturi 78%
  14 voturi - 78% din totalul voturilor
 • Da. E mai bine să fie inclus în nota de plată 11%, 2 voturi
  2 voturi 11%
  2 voturi - 11% din totalul voturilor
 • Nu știu 11%, 2 voturi
  2 voturi 11%
  2 voturi - 11% din totalul voturilor
Voturi totale: 18
Alegători: 18
februarie 12, 2019 13:20 - februarie 28, 2019 00:00
Votarea este închisă
loading...