Bărbat din Salcea, imobilizat și încătușat de polițiști după ce a refuzat recoltarea probelor de sânge

Un bărbat în vârstă de 44 de ani, din Salcea, a fost imobilizat și încătușat de polițiști după ce a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliția Județeană Suceava a precizat că duminică, 17 februarie a.c., la ora 20.15, o patrulă mixtă din cadrul Poliţie oraşului Salcea şi a Postului de poliţie Dumbrăveni a oprit pentru control pe raza orașului Salcea, autoturismul condus de un localnic de 44 de ani.

„Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, a încercat să se sustragă recoltării probelor biologice, însă a fost imobilizat și încătușat de polițiști, refuzând recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, a menționat sursa citată.

Astfel, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.

(M.T.)