Colete cu țigări de contrabandă de peste 50.000 de lei, abandonate la Brodina

Polițiștii de frontieră din Brodina au descoperit țigări de contrabandă de peste 50.000 de lei în urma unei acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-șef Ilie Poroch-Seriţan, duminică, 17 februarie a.c., în jurul orei 16.30, polițiștii de frontieră au depistat mai multe persoane care încărcau într-un autoturism de teren colete voluminoase.

„Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, moment în care unele persoane au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul statului vecin, iar altele s-au urcat în autoturismul de teren şi au demarat în trombă spre localitatea Lupcina. Imediat, polițiștii de frontieră au luat măsuri de supraveghere și cercetare a zonei, informând totodată autorităţile ucrainene despre producerea evenimentului  de frontieră”, a spus comisar-șef Ilie Poroch-Seriţan.

El a menționat că la fața locului au fost descoperite nouă colete cu țigări care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 4.500 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, a căror valoarea se ridică la suma de 52.650 lei.

Astfel, întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate și documentarea întregii activități infracționale.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră au identificat duminică seară, în jurul orei 21.20, trei cetăţeni români care se deplasau pe jos, pe comunicaţia E85, având asupra lor bagaje voluminoase.

„În urma controlului efectuat, polițiștii de frontieră au descoperit în bagajele celor trei persoane o cantitate de ţigări pentru care aceştia nu deţineau documente legale de provenienţă. Persoanele în cauză şi bagajele au fost conduse la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 180 pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană”, a menționat comisar-șef Ilie Poroch-Seriţan.

El a arătat că întreaga cantitate de țigări, în valoare de 2.105 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar cei trei cetăţeni români sunt cercetaţi sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de contrabandă.

 (M.T.)