După papucii de unică folosinţă, la Spitalul Judeţean urmează pelerinele


Intră acum și în grupul de

Aparţinătorii pacienţilor internaţi în Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, atunci când vin în vizită, pe lângă papucii de unică folosinţă pe care deja trebuie să îi cumpere de la recepţie contra 1 leu, vor achiziţiona şi o pelerină. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, Tiberiu Brădăţan, a precizat în cadrul unei conferinţe de presă că pacienţii nu trebuie să cumpere aceşti papuci, ci îşi vor folosi încălţămintea personală adusă de acasă, cei de unică folosinţă fiind destinaţi doar pentru cei din afară, ca o măsură de protecţie. Acesta a mai anunţat că pe lângă aceşti papuci, aparţinătorii vor trebui să îşi achiziţioneze şi pelerine, a căror valoare va fi de 2 lei.
„Contravaloarea papucilor şi a pelerinelor nu vor intra în veniturile spitalului, nu este vorba despre aşa ceva. Este vorba despre afacerea firmei ce a câştigat licitaţia”, a declarat medicul Brădăţan. Acesta a precizat că firma plăteşte o chirie pentru spaţiul de la recepţie unde are amplasat ghişeul de distribuire a produselor, pe care plăteşte lunar 5.000 lei. La această sumă, firma respectivă mai adaugă la bugetul spitalului judeţean 50 la sută din profitul înregistrat din această activitate de comercializare a produselor de unică folosinţă.
În privinţa pelerinelor, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean a precizat că licitaţia urmează a avea loc până la sfârşitul lunii martie.
Acesta a recunoscut că noua măsură generează discuţii cu aparţinătorii celor din spital ce vin în vizită, dar a ţinut să precizeze că această iniţiativă „nu a fost inventată la Suceava”, iar pentru consumabile se dau bonuri de casă, pentru descărcarea gestiunii.


Intră acum și în grupul de