Polițiștii îl caută în continuare pe adolescentul din Rădăuți care a reușit să fugă după ce a acroșat un vehicul și a tamponat o mașină a Poliției, rănind ușor un polițist


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni îl caută în continuare pe tânărul de 15 ani, din municipiul Rădăuți, care s-a urcat la volanul unei mașini, fiind însoțit de doi prieteni de 16 ani, și care a provocat două incidente rutiere.

Potrivit Poliției Suceava, miercuri, 20 februarie a.c., în jurul orelor 17.10, adolescentul în vârstă de 15 ani conducea autoturismul Ford Focus pe str. Piața Unirii din Rădăuți, având direcția de deplasare dinspre parcarea centrală spre centrul municipiului.  În autoturism se mai aflau doi tineri de 16 ani, din Rădăuți și Milișăuți.

În momentul în care șoferul a observat că pe str. Piața Unirii se afla un echipaj de poliție, a intenționat să efectueze manevra de mers înapoi pentru a reintra în parcarea centrală, situație în care a intrat în coliziune cu autoturismul VW Polo, condus de o femeie  din Rădăuți. În urma coliziunii au rezultat avarii la ambele autoturisme, însă adolescentul și-a continuat deplasarea spre centrul municipiului.

În aceste condiții, echipajul de poliție a trecut la urmărirea autoturismului Ford Focus pe mai multe străzi de pe raza municipiului, pe o distanță de circa 15 km.

În timp ce autoturismul Ford Focus se deplasa pe str. 1 Mai, având direcția de deplasare spre centrul municipiului, pe un sector de drum în curbă la dreapta, tânărul șofer a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu autospeciala de poliție ce se deplasa regulamentar din sens opus, după care autoturismul Ford a intrat în coliziune cu un stâlp de susținere a rețelei electrice.

În aceste condiții au rezultat avarii la autospeciala de poliție și vătămarea ușoară a agentului de poliție ce se afla la volan, acesta suferind „contuzie omoplat stâng”.

După producerea accidentului adolescentul a coborât din autoturism și a fugit în curtea unui imobil din apropierea locului producerii accidentului.

Conducătorul autospecialei de poliţie, a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, iar ulterior i s-a recoltat o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.    

În cauză s-a luat legătura cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi fiind întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ,,vătămare corporală din culpă”, ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi ,,părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia”.

Foto: Andrei – Răzvan Pavăl/ Atenție Poliția !


Intră acum și în grupul de