Haine și parfumuri contrafăcute, confiscate de polițiștii de frontieră din Brodina

Un bărbat în vârstă de 32 de ani, din județul Galați, este cercetat penal după ce polițiștii de frontieră din Brodina l-au prins în trafic cu haine şi parfumuri susceptibile a fi contrafăcute.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-șef Ilie Poroch-Seriţan, miercuri, 20 februarie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina au executat o misiune specifică pe raza comunei Brodina şi au oprit pentru control un autoturism marca Audi A8, condus de un bărbat în vârstă de 32 de ani, din județul Galaţi.

În urma controlului efectuat, polițiștii de frontieră au observat în autoturism mai multe articole vestimentare şi parfumuri inscripţionate cu numele unor firme  cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute şi pentru care şoferul nu a putut prezenta  documente legale de provenienţă.

„S-a luat măsura conducerii bărbatului şi autoturismului la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii bunurilor, a rezultat cantitatea de 77 bucăţi articole vestimentare (pantaloni, tricouri, jachete) şi 23 parfumuri, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute. Bunurile, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma de 5.000 lei, au fost confiscate de polițiștii de frontieră în vederea continuării cercetărilor”, a spus comisar-șef Ilie Poroch-Seriţan.

El a menționat că persoanei în cauză i s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, lucrare care a fost înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi în vederea soluţionării legale.

(M.T.)