La Colegiul „Petru Rareş” se învaţă germana în mod creativ


Intră acum și în grupul de

Elevii celor 4 clase intensive de germană de la Colegiul Naţional „ Petru Rareş” implicaţi în proiectul internaţional “Johann Wolfgang von heute” şi-au prezentat joi, în aula colegiului, lucrările de creaţie realizate de la începutul proiectului până acum. “Vom prezenta etapa de început a proiectului. Aş dori să accentuez că cei prezenţi sunt reprezentanţii elevilor, în spatele lor se află munca tuturor claselor. Munca pe care au depus-o ei depăşeşte graniţele unei ore de studiu obişnuite. Sunt sigură că ei nu doar au învăţat germana în aceste ore, ci au susţinut o muncă foarte creativă, chiar artistică şi sunt sigură că şi-au depăşit limitele personale”, a declarat lector Ella Shlossberg, din Germania, coordonatoarea proiectului, în prezent profesor la colegiul menţionat.
Potrivit profesoarei de germană Ştefania Mitre, şefa comisiei metodice, proiectul a început în octombrie, având sprijinul Agenţiei Centrale pentru Şcoli în Străinătate. Consultanţi de specialitate în proiect sunt prof. dr. Rolf Willaredt şi prof. Rudifger Schreiber.

În proiect sunt implicate şcoli DSD, care organizează examen pentru obţinerea certificatului de limbă germană, “Petru Rareş” fiind una dintre acestea. Pentru a învăţa cum să realizeze lucrări în domeniile pictură, teatru, poezie, film, elevi de la colegiul sucevean s-au deplasat anul trecut la un colegiu DSD din Timişoara. “S-a lucrat în echipă, toate lucrările au fost realizate în timpul liber al elevilor, fiind o modalitate de a învăţa germana şi altfel, nu numai cu creta şi cartea”, a spus prof. Mitre.
Proiectul este realizat din resurse proprii ale elevilor şi şcolii, dar în cadrul lui, Agenţia menţionată a donat catedrei de limbă germană din colegiu 60 de volume de literatură, 60 de manuale pentru diferite nivele de învăţare, un copiator şi un CD player.
Joi, la “Petru Rareş” au fost invitaţi şi elevi de clasa a VIII-a de la câteva şcoli generale din municipiu, fiind o modalitate de a-i atrage să vină la clasele în care se predă intensiv germana.
Colegiul “Petru Rareş” este în prezent unica şcoală din judeţ unde există clase de matematică-informatică bilingv germană.


Intră acum și în grupul de