Incendiu la Măneuți din cauza scăpărilor de gaze de la aragazul cu butelie. Proprietarul a suferit arsuri la mâini


Intră acum și în grupul de

Pompierii militari suceveni au intervenit, sâmbătă, timp de două ore, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuință din Măneuți în care au ars acoperișul casei, mai multe obiecte de mobilier și aparate electrocasnice.

Potrivit ISU Suceava, pompierii militari ai  Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii S.V.S.U. Frătăuții Vechi, au intervenit, sâmbătă, cu cinci autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Măneuți din comuna Frătăuții Vechi.

La sosirea echipajelor de intervenție, ardea acoperișul casei și al unei anexe corp comun, cu pericol de propagare la întreaga gospodărie și la proprietățile învecinate.

Sursa citată arată că în urma incendiului, acoperișul comun a ars pe aproximativ 140 mp și au mai ars aparate electrocasnice, obiecte de mobilier și alte bunuri. S-au degradat pereții și planșeul locuinței.

Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD i-au acordat îngrijiri medicale proprietarului (87 ani), care a suferit arsuri minore la mâini. Ulterior, acesta a fost transportat la Centrul de Primire Urgențe al spitalului din Rădăuți, pentru tratament de specialitate.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, în urma unor scăpări de gaze combustibile de la sistemul de gătit , un aragaz cu butelie.

Prin intervenția lor pompierii au salvat restul casei, o șură și alte două anexe din goapodărie, precum și două locuințe aflate în imediata apropiere.(N.B.)


Intră acum și în grupul de