Un tânăr din Câmpulung Moldovenesc care furase dintr-o frizerie le-a spus polițiștilor că era în căutarea unei patrule pentru a sesiza cazul. El se afla sub control judiciar și a fost încarcerat.


Intră acum și în grupul de

Un tânăr în vârstă de 19 ani din Câmpulung Moldovenesc a fost încarcerat de polițiști pentru că, deși se afla sub măsura controlului judiciar a săvârșit o nouă infracțiune.

Astfel, în cursul nopții de joi spre vineri, o patrulă din cadrul Poliției municipiului C-lung Moldovenesc, l-a identificat pe strada Bogdan Vodă din localitate pe un tânăr de 19 ani din localitate, persoană aflată sub control judiciar, care a declarat că persoane necunoscute au sustras bunuri din interiorul unei frizerii și că el era în căutarea unei patrule de poliție pentru a sesiza furtul.

În urma verificărilor efectuate la sediul societății, polițiștii au constatat faptul că, una din ferestrele imobilului este deschisă, iar din interior au fost sustrase două aparate de tuns și suma de 185 lei, iar suspect de comiterea faptei fiind chiar tânărul de 19 ani.

Astfel, din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, joi seara, profitând de un geam uitat neasigurat, tânărul de 19 ani ajutat de un localnic de 34 de ani a pătruns în interior și a sustras suma de bani și ustensilele de tuns, prejudiciul total în valoare de 385 lei fiind recuperat. 

În acest caz s-a întocmit dosar penal penal pentru „furt calificat”, iar tânărul de 19 ani a fost reținut și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc pentru stabilirea unor măsuri preventive.

„Controlul judiciar este o măsură preventivă ce este reglementată în  Codul de procedură penală în art. 211-215. Reglementarea actuală referitoare la controlul judiciar a schimbat vechea optică (din fostul Cod de procedură penală) asupra instituţiei procesuale a controlului judiciar. Astfel, dacă în legislaţia anterioară liberarea provizorie sub control judiciar era aplicabilă numai în cazul unui învinuit/inculpat arestat preventiv (în prealabil), în prezent controlul judiciar apare ca o  alternativă la arestarea preventivă, nefiind condiţionat de arestul preventiv (prealabil). Cu alte cuvinte, controlul judiciar este o măsură preventivă distinctă, cu existenţă de sine stătătoare, fără vreo legătură cu arestul preventiv”, precizează Poliția Județeană Suceava.(N.B.)


Intră acum și în grupul de