Gospodărie din comuna Pătrăuți, afectată de un puternic incendiu izbucnit din cauza coșului de fum necurățat și neprotejat corespunzător față de materialele combustibile


Intră acum și în grupul de

Un puternic incendiu a izbucnit marți după-amiază la o gospodărie din comuna Pătrăuți, militarii Detașamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii S.V.S.U. Pătrăuți, intervenind cu trei autospeciale de stingere.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, la sosirea echipajelor ardeau camera centralei termice și acoperișul unei construcții corp comun, formată din camera centralei și o magazie de lemne, cu pericol de propagare la casa de locuit și la restul anexelor gospodărești.

În incendiu au ars 90 de metri pătrați din acoperișul construcției corp comun, 20 de metri pătrați din astereala acoperișului casei de locuit, camera centralei pe 15 metri pătrați, circa 2 metri cubi lemn de foc și alte bunuri.

De asemenea, s-au degradat pereții centralei termice și învelitoarea din tablă, pe 35 metri pătrați.

„Flăcările au izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului sau scânteilor provenite din coșul de fum necurățat și neprotejat corespunzător față de materialele combustibile”, a spus Găleată.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casa de locuit, o bucătărie de vară, un adăpost de animale, circa 10 metri cubi lemn de foc și alte bunuri gospodărești.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de