Protest al cadrelor didactice sucevene în fața Prefecturii Suceava cu imnul învățătorului ca fundal sonor. Profesorii cer elaborarea celor trei legi ale educaţiei, calcularea corectă a sporurilor şi indemnizaţiilor, stoparea violenței în școli, dar şi majorarea costului standard per preşcolar/elev.


Intră acum și în grupul de

Zeci de cadre didactice sucevene din cadrul UJS Pro Educația Suceava, afliată la  FSE „Spiru Haret” au protestat, luni, în fața Prefecturii Suceava având mai multe revendicări, cea mai importantă fiind elaborarea pachetului legislativ al educației până în data de 31 martie 2019.

Pe parcursul protestului organizatorii au transmis și un program muzical care a inclus Imnul Învățătorului, dar și piesele Dragi învățători, Învățătorul meu, Cânt învățătorului, dar și Exercițiu de Valeriu Sterian sau Mama lor, de Victor Socaciuc.

Cadrele didactice sucevene cer, pe lângă elaborarea rapidă a celor trei legi ale educației, respectiv Legea Învățământului Preuniversitar, Legea Învățământului Superior și Statutul Personalului Didactic,  calcularea corectă a sporurilor şi indemnizaţiilor şi majorarea costului standard per preşcolar/elev, respectarea parteneriatului social, asigurarea personalului didactic de predare calificat, stoparea restrângerilor de activitate în învățământul tehnologic, stoparea violențelor în școli, plata tuturor sumelor rezultate din sentințe judecătorești definitive, remedierea problemelor generate de aplicația Eudsal, dregrevarea totală a personalului didactic de conducere din învățământul preuniversitar și corelarea calendarelor diverselor activități care se desfășoară în învățământul preuniversitar.

Prin această acțiune de protest, cadrele didactice sucevene vor să atragă atenția asupra situației grave în care se află sistemul de învățământ.

Sindicaliștii din educație acuză că legile nu sunt respectate sau sunt schimbate peste noapte, că hotărârile judecătorești nu se pun în executare, iar drepturile angajaților din învățământ sunt călcate în picioare.(N.B.)


Intră acum și în grupul de