Gospodărie din comuna Vama, cuprinsă de flăcări din cauza unui conductor electric defect

Un incendiu puternic generat de un conductor electric defect a izbucnit luni după-amiază într-o gospodărie din comuna Vama, militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc  intervenind cu trei autospeciale de stingere.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, la sosirea echipajelor, ardeau trei anexe gospodărești, înglobate într-o construcție corp comun, precum și o parte din acoperișul casei (P+M), cu pericol de propagare la întreaga locuință și la o casă învecinată.

În incendiu au ars aproximativ 20 mp din acoperișul casei, o bucătărie de vară pe 35 mp, un garaj pe 15 mp și un adăpost de animale pe 40 mp, toate construite din lemn.

A mai ars un autoturism și s-au degradat tencuieli și zugrăveli interioare de la casă, elemente de tâmplărie, învelitorile din tablă de la casă și de la anexe, aparate electrocasnice, obiecte de mobilier, materiale textile, scule electrice și altele.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect”, a spus Găleată.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat restul casei proprietarului și locuința învecinată.

(M.T.)