Depozit de cherestea din comuna Frătăuții Noi, cuprins de un incendiu

Un incendiu puternic a izbucnit, miercuri, la un depozit de cherestea din comuna Frătăuții Noi, din cauza scânteilor mecanice provenite de la aparatul de ascuțit pânze, ce au aprins materialele combustibile (rumeguș, resturi lemnoase) aflate în apropiere.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, militarii Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din Frătăuții Noi, Frătăuții Vechi și Bilca, au intervenit cu șapte autospeciale pentru localizarea și lichidarea incendiului.

„La sosirea echipajelor, ardea o hală de prelucrare brută a lemnului, cu pericol de propagare la un depozit de cherestea și la casa de locuit a proprietarului”, a spus Găleată.

În incendiu au ars hala construită din lemn, cu învelitoare din tablă, pe aproximativ 50 mp, circa 4 metri cubi de cherestea, un aparat de ascuțit pânze metalice și un tablou electric.

De asemenea, s-au degradat două motoare electrice, 5 metri cubi de cherestea și instalația electrică.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat depozitul de chereastea și locuința proprietarului, cu bunurile aferente.