Bărbat din Marginea, prins la volanul unui autoturism supus sechestrului

Un bărbat în vârstă de 30 de ani, din Marginea, s-a ales cu dosar penal după ce s-a urcat în stare de ebrietate, la volanul unei mașini supuse sechestrului.

Potrivit IPJ Suceava, miercuri, 6 martie a.c., la ora 02.55, în timp ce acționa pe DJ 209K din comuna Marginea, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, însă conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia cu autospeciala de poliție circa 200 de metri, autoturismul fiind blocat.

Conducătorul auto a fost identificat de polițiști ca fiind un localnic de 30 de ani, în vehicul aflându-se și proprietarul acestuia, un bărbat de 41 de ani, tot din comuna Marginea.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că autoturismul este supus sechestrului, motiv pentru care s-a dispus măsura reținerii certificatului de înmatriculare și a cărții de identitate a autovehiculului.

Totodată autoturismul figura ca având înmatricularea suspendată, ca urmare a nesolicitării unui nou certificat de înmatriculare în urma transferului dreptului de proprietate, motiv pentru care  conducătorul auto a fost  sancționat contravențional și s-a dispus măsura complementară de reținere a certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

De asemenea, din verificări, polițiștii au mai stabilit și faptul că după ce au consumat împreună băuturi alcoolice, proprietarul autoturismului i-a încredințat vehiculul bărbatului de 30 de ani pentru a fi condus pe drumurile publice, cunoscând că acesta se află sub influența alcoolului.

În cauză s-a întocmit dosar penal, bărbatul de 30 de ani fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, iar proprietarul mașinii pentru comiterea infracțiunii de „încredințarea unui vehicul pentru a fi condus unei persoane despre care știe că se află sub influența alcoolului”, ce va fi soluționat procedural.

(M.T.)