Peste 1300 de elevi suceveni au absentat la prima probă scrisă din cadrul simulării Examenului de Bacalaureat


Intră acum și în grupul de

Peste 1300 de elevi suceveni au absentat la prima probă scrisă, cea la Limba şi literatura română, din cadrul simulării Examenului de Bacalaureat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei, la proba scrisă la Limba şi literatura română, desfăşurată luni, au participat 11097 de elevi din judeţul Suceava, iar 1315 au absentat.

Anuţei a spus că la această probă s-au prezentat 5451 de elevi din clasa a XI-a, iar 243 au absentat.

Alţi 5505 elevi din clasa a XII-a au participat la proba scrisă la Limba şi literatura română şi 651 au absentat, în timp ce la clasa a XIII-a au participat 141 de elevi, iar 421 au absentat.

El a mai spus că proba scrisă la Limba şi literatura română s-a desfăşurat în condiţii normale, fără a fi semnalate incidente.

Conform calendarului simulării Bacalaureatului, pe 19 martie  are loc Proba E) b) – probă scrisă la Limba şi literatura maternă, pe 20 martie este prevăzută Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului, iar pe 21 martie va avea loc Proba E) d)– proba la alegere a profilului şi specializării la care vor participa doar elevii clasei a XII-a, în timp ce afişarea rezultatelor obţinute de elevi este prevăzută pentru data de 29 martie.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de