Problematica accidentelor rutiere grave din județul Suceava, creșterea numărului de furturi din locuințe și fenomenul medicilor falși, între subiectele avute în atenție de ATOP Suceava. În unele localități sucevene coeficientul de criminalitate a crescut aproape de trei ori


Intră acum și în grupul de

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) Suceava a discutat, marți, în ședința trimestrială care s-a desfășurat la Putna probleme actuale privind siguranța cetățeanului și ordinea publică.

Astfel, ATOP Suceava a stabilit realizarea unei analize, în trimestrul I, împreună cu factorii responsabili, pe problematica calmării traficului la intrarea în localități, construirea alveolelor, a sensurilor giratorii, în vederea scăderii numărului de accidente de circulație soldate cu persoane decedate și persoane accidentate grav.

Mai mult, în ședință s-a pus problema creșterii numărului persoanelor care încalcă legea prin conducerea autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice, fără permis de conducere sau cu permisul suspendat.

ATOP Suceava a discutat și despre creșterea îngrijorătoare a numărului de furturi din locuințe, dar și înregistrarea unui numărul mare de infracțiuni comise de către minori, precum și creșterea coeficientului de criminalitate în unele localități de aproximativ 3 ori.

Participanții au căzut de acord asupra necesității unei mai bune informări între poliție și administrația locală, realizarea unei mai bune colaborări între structurile de ordine publică și poliția locală din localități, în vederea scăderii infracționalității, precum și în ceea ce privește asigurarea într-o măsură mai mare de către populație a sprijinului către structurile de ordine publică pentru prevenirea și combaterea contrabandei cu țigări, a traficului cu material lemnos și a alor faptelor contravenționale sau infracționale.

Mai mult, se consideră necesară asigurarea prezenței în localitate a lucrătorilor de poliție, în vederea rezolvării sesizării cetățenilor și acordării de sprijin către autorităților locale, dar și creșterea operativității și reducerea timpului de intervenție la sesizările făcute prin apel la „112”.

ATOP Suceava a mai recomandat afișarea numerelor de telefon la sediile secțiilor și posturilor de poliție, în vederea primirii mesajelor și apelurilor de la cetățeni, pentru rezolvarea unor probleme pe linie de siguranță  și ordine publică și se propune desfășurarea de acțiuni polițienești, în sistem integrat, în locuri cu potețial crimogen pentru creșterea gradului de siguranță a persoanei, protejarea patrimoniului, prevenirea accidentelor de circulație.

Totodată, se vor efectua demersuri către conducerea M.A.I. pentru asigurarea unui număr mai mare de lucrători la Postul de Poliție Transporturi Aeriene de la Aeroportul Suceava, determinat de numărul mare de pasageri (peste 350.000);

ATOP Suceava a mai cerut luarea măsurilor specifice de către autoritățile locale pentru prevenirea creșterii alarmante a numărului incendiilor de vegetație uscată, care s-a extins asupra persoanelor, acestea fiind grav rănite, precum și asupra locuințelor și fondului forestier.

În aceeși ședință s-au prezentat unele aspecte legate de fenomenul medicilor falși, sesizate de ATOP către poliție, în vederea combaterii acestui fenomen, aspecte care au fost constatate și pe teritoriul județului Suceava, în urma informărilor făcute de cetățeni către autoritățile locale și structurile de ordine publică.(N.B.)


Intră acum și în grupul de