Bărbat din Horodnic de Sus, la volanul unei autoutilitare fără RCA și ITP, depistat în trafic în timp ce transporta lemn de foc fără documente


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 32 de ani, din comuna Horodnic de Sus, a fost prins în trafic, joi seara, în timp ce transporta lemn de foc fără documente.

Potrivit IPJ Suceava, joi, 21 martie a.c., la ora 19:05, o patrulă din cadrul SPR 3 Marginea a oprit pentru control pe DN 2E, din comuna Horodnic de Sus, o autoutilitară condusă de un bărbat de 32 ani, din comuna Horodnic de Sus.

„Efectuându-se controlul asupra autoutilitarei, s-a constatat că aceasta era încărcată cu material lemnos, respectiv lemn de foc, fapt pentru care i s-a solicitat conducătorului auto avizul de însoțire, acesta declarând că nu posedă documente în acest sens”, a precizat Poliția Suceava.

În urma verificărilor, s-a constatat că nu a fost emis un cod pentru transportul materialelor lemnoase în ultimele 72 de ore.

De asemenea, personalul silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea a procedat la inventarierea materialului lemnos, rezultând cantitatea de 3,25 mc lemn de foc esență foioase, din care 1,95 mc lemn de foc specia carpen și 1,30 mc lemn foc specia frasin, în valoare totală de 471,077 lei, cantitate ce depășește de 2,87 ori prețul mediu al unui metru cub de masă lemnoasă pe picior.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform art. 19 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 171/2010M, iar cantitatea de 3,25 metri cubi lemn foc a fost confiscată şi predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.

Polițiștii au mai constatat că autoutilitara are inspecția tehnică periodică expirată și nu este asigurată civil în caz de daune produse terților prin accidente de circulație.

„Pentru acest fapt, conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr. 132/2017 și OUG 195/2002R, cu amendă în cuantum total de 1.000 lei, luându-se și măsura complementară de reținere a certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare, eliberându-se dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație”, a mai arătat IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de