Țigări în valoare de peste 372.000 lei, confiscate de polițiștii de frontieră suceveni

Polițiștii de frontieră suceveni au confiscat, la sfârșitul săptămânii trecute, aproximativ 32.000 pachete cu ţigări, în valoare de peste 372.000 lei.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-șef Ilie Poroch-Seriţan, în dimineața zilei de 23 martie a.c., la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 03.50, un echipaj al poliției de frontieră a observat, pe direcția localității Falcău, un autoturism de teren care se deplasa în viteză de la frontiera de stat către interiorul țării.

„Imediat, colegii noștri au acționat pentru oprirea mașinii dar în momentul în care șoferul a observat echipajul poliției de frontieră, acesta și-a continuat deplasarea în mare viteză. Polițiștii de frontieră au procedat la urmărirea autoturismului și deoarece șoferul nu s-a supus somațiilor legale prin voce,  aceştia au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. La scurt timp mașina a fost descoperită abandonată pe un teren anevoios”, a precizat comisar-șef Ilie Poroch-Seriţan.

El a menționat că au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.

În mașină au fost 15.240 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 178.000 lei. Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

De asemenea, tot sâmbătă, 23 martie a.c., în jurul orei 19.30, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina, au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Straja, un autoturism de teren care se deplasa dinspre frontiera de stat către interiorul țării.

Și în acest caz polițiștii de frontieră au acționat pentru oprirea la control a mașinii, efectuând somaţiile legale prin voce, însă conducătorul auto nu s-a supus, continuându-și deplasarea în mare viteză, moment în care lucrătorii noștri au executat un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Întrucât nici de această dată mașina nu s-a oprit, polițiștii au trecut la urmărirea acesteia, fiind descoperită abandonată, la scurt timp, având mai multe colete cu țigări, fapt pentru care a fost condusă la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor descoperite, s-a constatat că acestea conțineau 16.590 pachete țigări, de diferite mărci, în valoare de 194.000 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.

„În continuare, lucrătorii noștri desfășoară activități specifice în cooperare cu autoritățile de frontieră din Ucraina, în vederea documentării întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, a mai spus Ilie Poroch-Seriţan.