Șofer băut și cu permisul suspendat, încătușat de polițiști după ce a devenit violent și a refuzat recoltarea probelor biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. Bărbatul s-a urcat la volanul unei mașini și a fost implicat într-o tamponare, la Pătrăuți


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 60 de ani, din municipiul Suceava, băut și cu permisul suspendat, a fost reținut în arestul Poliției Suceava, fiind cercetat pentru săvârșirea mai multor infracțiuni.

Potrivit IPJ Suceava, marți, 26 martie a.c., la ora 21:10, în timp ce polițiștii din cadrul S.P.R 5 Dărmănești executau serviciul de patrulare pe raza comunei Pătrăuți au identificat în trafic, pe DJ 2018V localitatea Pătrăuți, două autoturisme implicate într-o tamponare.

Oprind pentru clarificarea situației, polițiștii au constatat că un autoturism marca Toyota de culoare gri a intrat frontal în autoturismul marca Ford, ce era parcat regulamentar în afara părții carosabile.

Persoanele adunate la fața locului au sesizat verbal că persoana aflată la volanul autoturismului Toyota ar fi sustras autoturismul din curtea unei societăți comerciale de pe raza localității Pătrăuți, în jurul orei 21.00.

Polițiștii au identificat la volanul autoturismului Toyota un bărbat în vârstă de 60 de ani, din municipiul Suceava, care, fiind întrebat ce s-a întâmplat, a devenit incoerent în exprimare.

Astfel, s-a procedat la testarea persoanei aflate la volanul mașinii cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 1.00mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, fiind transportat la Spitalul Județean Suceava, bărbatul a refuzat recoltarea probelor biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei, moment în care s-a manifestat violent fiind necesară încătușarea și conducerea la sediu în vederea continuării cercetărilor.

Procedându-se la verificarea în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul deține permis de conduce având categoriile AM B B1, însă dreptul de conducere i-a fost suspendat.

În urma cercetărilor investigativ-operative efectuate în cauză și a probatoriului administrat, polițiștii S.P.R 5 Dărmănești au  dispus față de suspect măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, cel în cauză fiind introdus în C.R.A.P. – I.P.J. Suceava, bărbatul urmând să fie prezentat Parchetului de pe Lângă Judecătoria Suceava cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii efectuează cercetări privind constatarea flagrantă a infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice” și „furt calificat”.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de