Proiectul strategic „Cooperare Regională pentru Excelenţă Antreprenorială” a fost lansat la Suceava


Intră acum și în grupul de

Proiectul strategic „Cooperare Regională pentru Excelenţă Antreprenorială” (CREA), care se va derula timp de trei ani şi care este co-finanţat cu 2.000.000 de euro din fondurile structurale europene, mai exact din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, a fost lansat marţi la Suceava. La lansare au participat, din partea autorităţilor judeţene şi locale, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Vasile Ilie, reprezentantul Prefecturii Suceava, domnişoara Oana Piteş, viceprimarul Sucevei, Viorel Seredenciuc, vicepreşedintele Camerei de Comerţ, Viorel Nuţu şi reprezentanţi ai Universităţii “Petre Andrei” din Iaşi. Evenimentul a fost lansat în prezenţa a peste 100 de oameni de afaceri din judeţul Suceava şi a unor aleşi locali din localităţile judeţului.
Obiectivul general al proiectului CREA îl reprezintă promovarea unei atitudini pozitive faţă de antreprenoriat, prin dezvoltarea activităţilor de îmbunătăţire, sprijin şi susţinere a capitalului uman, a competenţelor manageriale şi antreprenoriale pentru creşterea competitivităţii, performanţei şi profitabilităţii.
“Obiectivul va fi atins prin implementarea de activităţi de sprijin, ghidare, consultanţă, activităţi de formare profesională noi, inovative pentru întreprinzători, dar şi pentru crearea şi consolidarea de noi afaceri în Regiunea de Nord Est şi prin activităţi interregionale de promovare a culturii antreprenoriale prin activităţile-pilot implementate în alte trei Regiuni de Dezvoltare din România, limitrofe Regiunii NE”, a declarat la deschidere lector univ.dr. Tudor Pitulac, managerul proiectului.


Intră acum și în grupul de