Bărbat din Râșca, încarcerat în arestul Poliției Suceava după ce a condus băut și a provocat o tamponare în urmă cu aproape două luni


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 58 de ani, din Râșca, a fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, joi, la aproape două luni după ce a fost implicat într-o tamponare.

Potrivit IPJ Suceava, la data de 8 februarie a.c., polițiștii din cadrul S.P.R.1 Vadu Moldovei au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către o femeie din municipiul Fălticeni despre faptul că a fost implicată într-un accident rutier, pe raza comunei Bogdăneşti.

Polițiștii au stabilit că în incidentul rutier produs pe DJ 155 A Bogdăneşti s-au înregistrat doar pagube materiale, dar celălalt șofer, un bărbat de 58 de ani din Râșca se afla sub influența băuturilor alcoolice, prezentând o îmbibaţie alcoolică de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cursul zilei de joi, 28 martie a.c., în urma continuării cercetărilor, agenții Postului de poliție Bogdănești au dispus reținerea conducătorului auto pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, după ce rezultatele probelor biologice au relevat o alcoolemie de 2,05 respectiv 1,95 g/l alcool pur în sânge.

Astfel, bărbatul de 58 de ani a fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, pentru stabilirea unor măsuri preventive.

„Deși măsurile ferme dispuse de polițiști au fost intens mediatizate tocmai în vederea responsabilizării și conștientizării consecințelor în plan juridic și personal generate de nesocotirea legislației rutiere, în continuare există șoferi care săvârșesc infracțiuni la regimul rutier și pun în pericol atât propria viață cât și integritatea celorlalți participanți la trafic”, menționează Poliția Suceava.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de