Proiect finanţat de CE, pus în aplicare de GEC Bucovina


Intră acum și în grupul de

Organizaţia Ecologistă GEC Bucovina din Suceava face parte din consorţiul de implementare a unuia din cele 4 proiecte Life+ finanţate în 2008 în România de către Comisia Europeană, intitulat „Aplicarea principiilor ecologiei industriale la dezvoltarea regională”. Iniţiat anul trecut, proiectul a fost lansat la sfârşitul lui februarie 2009. Din consorţiu mai fac parte Ministerul Mediului, în calitate de beneficiar coordonator, International Synergies Ltd. din Marea Britanie şi INCD ECOIND Bucureşti, ca beneficiari parteneri.
„Proiectul îşi propune să testeze în România conceptul de «simbioză» industrială, implementat cu succes la scară naţională în Marea Britanie şi la scară locală în Danemarca. Simbioza industrială are la bază principiul simbiozei din sistemele naturale, prin valorificarea produşilor secundari şi a deşeurilor rezultate dintr-un ciclu de producţie în cadrul unui alt ciclu, reducându-se astfel cantităţile de materii prime folosite în industrie şi revalorificându-se deşeurile/produşii secundari. Se vizează o eficienţă crescută în utilizarea materiei, dar şi a serviciilor şi infrastructurii, exploatate şi valorificate în comun de partenerii la simbioză. Aceste acţiuni ar putea contribui la menţinerea locurilor de muncă şi dezvoltarea unei activităţi economice sustenabile cu protejarea mediului, deoarece îşi propune să identifice atât posibilităţile de menţinere a activităţilor economice existente (susţinute din surse alternative de materii prime şi energie), revitalizarea unor activităţi tradiţionale, dar şi noi direcţii de acţiune care să îmbunătăţească performanţa operatorilor economici şi sociali”, menţionează Beatrice Ştefănescu, preşedinte GEC Bucovina.
Proiectul are o finanţare 880.000 euro, 41,48 la sută susţinută de Life+, 39 la sută de Guvernul României, iar 19,25 la sută de parteneri.


Intră acum și în grupul de