DSP Suceava: 20 de cazuri de rujeolă confirmate în prima parte a lunii aprilie. De la începutul anului au fost înregistrate 48 de cazuri de rujeolă în judeţ


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul Liliana Ioana Grădinariu a declarat pentru NewsBucovina că în primele trei luni ale acestui an s-au înregistrat 28 de cazuri de rujeolă, iar în prima parte a lunii aprilie s-au confirmat alte 20 de cazuri de rujeolă.

Grădinariu a spus că din totalul cazurilor înregistrate, 19 au fost la grupa de vârstă 0-4 ani, 8 cazuri la grupa de vârstă 5-9 ani  şi 10 cazuri la grupa de vârstă10-14 ani.

Ea a precizat că pacienţii diagnosticaţi cu această boală provin din zonele Rădăuți, Câmpulung Moldovenesc, Vama și Pojorâta.

Directorul executiv al DSP Suceava a arătat că în acest an s-au înregistrat două  focare familiale, ambele în municipiul Rădăuți, iar autorităţile sanitare au dispus măsuri în focare ce au vizat urmărirea contacților și educație sanitară.

Medicul sucevean a subliniat că în ambele focare copiii diagnosticaţi cu rujeolă erau nevaccinaţi antirujeolic, părinţii refuzând vaccinarea acestora.

Ea a mai spus că în depozitul DSP Suceava se află în stoc            10.895 de doze de vaccin ROR.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de