DSP Suceava: 20 de cazuri de rujeolă confirmate în prima parte a lunii aprilie. De la începutul anului au fost înregistrate 48 de cazuri de rujeolă în judeţ

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul Liliana Ioana Grădinariu a declarat pentru NewsBucovina că în primele trei luni ale acestui an s-au înregistrat 28 de cazuri de rujeolă, iar în prima parte a lunii aprilie s-au confirmat alte 20 de cazuri de rujeolă.

Grădinariu a spus că din totalul cazurilor înregistrate, 19 au fost la grupa de vârstă 0-4 ani, 8 cazuri la grupa de vârstă 5-9 ani  şi 10 cazuri la grupa de vârstă10-14 ani.

Ea a precizat că pacienţii diagnosticaţi cu această boală provin din zonele Rădăuți, Câmpulung Moldovenesc, Vama și Pojorâta.

Directorul executiv al DSP Suceava a arătat că în acest an s-au înregistrat două  focare familiale, ambele în municipiul Rădăuți, iar autorităţile sanitare au dispus măsuri în focare ce au vizat urmărirea contacților și educație sanitară.

Medicul sucevean a subliniat că în ambele focare copiii diagnosticaţi cu rujeolă erau nevaccinaţi antirujeolic, părinţii refuzând vaccinarea acestora.

Ea a mai spus că în depozitul DSP Suceava se află în stoc            10.895 de doze de vaccin ROR.

(L.B.)