Adolescent de 16 ani prins de polițiști în timp ce conducea mașina unui prieten, la Marginea


Intră acum și în grupul de

Un adolescent de 16 ani, din Marginea, este cercetat de polițiști după ce a fost prins în timp ce conducea mașina unui alt tânăr, de 21 de ani, din Vicovu de Sus.

Potrivit IPJ Suceava, luni, 15 aprilie a.c., la ora 12.35, polițiști din cadrul Secției Poliție Rurală 3 Marginea au efectuat semnal regulementar de oprire unui autoturism care circula pe DC „Pomohăceni”, de pe raza comunei Marginea, al cărui conducător auto, la vederea echipajului de poliție, a inițiat manevra de mers înapoi pe o distanță de aproximativ 50 metri, timp în care s-a procedat la urmărirea acestuia. Astfel, polițiștii au observat că șoferul și-a schimbat locul cu cel al pasagerului.

„Procedându-se la legitimarea persoanelor din interior, s-a stabilit că la volan se afla un tânăr de 21 ani, din orașul Vicovu de Sus, iar pe locul pasagerului se afla un localnic de 16 ani, tânărul de 21 de ani declarând  faptul că, în data de 15.04.2019, în jurul orei 12.20, i-a încredinţat autoturismul minorului  pentru a-l conduce pe DC „Pomohăceni” de pe raza comunei Marginea, deşi cunoştea că acesta nu posedă permis de conducere”, a arătat IPJ Suceava.

Poliția Suceava a precizat că adolescentul de 16 ani nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar în cauză urmează a se efectua cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

De asemenea, și tânărul de 21 de ani este cercetat de polițiști cu privire la săvârșirea infracțiunii de „încredințarea unui vehicul pentru a fi condus unei persoane despre care știe că nu posedă permis de conducere”.


Intră acum și în grupul de