Un bărbat din Câmpulung Moldovenesc care voia să dea mai multe spargeri pe raza municipiului Suceava a ajuns în arestul Poliției Județene. El a reușit să spargă un bar de pe Aleea Venus, dar pentru că s-a rănit într-un ciob de sticlă, a sunat la Poliție să reclame că a fost agresat

Un bărbat în vârstă de 30 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, este cercetat sub aspectul comiterii  infracțiunii de „furt calificat”, după ce a spart un bar din municipiul Suceava, de unde a luat bani, dar și mai multe pachete cu țigări.

Potrivit IPJ Suceava, în noaptea de luni spre marți, la ora 01.19, bărbatul de 30 de ani a reclamat la Poliție că în timp ce se afla pe Aleea Venus din municipiul Suceava un bărbat necunoscut ar fi ieșit dintr-un magazin spart, l-a lovit și a fugit.

Cu ocazia cercetărilor, polițiștii au stabilit că geamul respectivului bar era spart, la examinarea acestuia și a cioburilor exterioare fiind identificate urme de sânge, iar din interior lipseau 24 de pachete de țigări și 23 lei.

Poliția Suceava a precizat că mai multe pachete de țigări au fost găsite pe Aleea Venus până pe str. Universității, iar asupra bărbatului au fost identificate alte trei pachete, acesta spunând că a venit cu ele de la Câmpulung Moldovenesc.

„Ulterior, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că autorul furtului comis în noaptea de 15/16.04.2019 este chiar reclamantul”, a arătat IPJ Suceava.

Sursa citată a menționat că bărbatul de 30 de ani a declarat, cu ocazia audierii, că în noaptea de 15.04.2019, în jurul orei 22.30, a plecat din Câmpulung Moldovenesc spre municipiul Suceava cu un autoturism condus de un bărbat tot de 30 ani, din Câmpulung Moldovenesc, cu scopul de a fura din magazine.

Astfel, după ce au ajuns în municipiul Suceava, au parcat mașina în apropierea barului de pe Aleea Venus, iar bărbatul de 30 de ani a coborât din mașină și a spart cu o cheie franceză geamul din partea stângă a magazinului și a pătruns în interior, timp în care șoferul a stat de pază în mașină. 

Conform IPJ Suceava, după ce bărbatul a luat din magazin mai multe pachete de țigări şi mai multe monede, alarma magazinului s-a declanşat.

Astfel, bărbatul s-a speriat, iar în momentul în care a ieşit din magazin pe geamul pe care intrase s-a tăiat la piciorul drept într-un ciob de  sticlă.

Întrucât amicul său care se afla în mașină fugise  de la locul faptei şi rana de la picior sângera puternic, bărbatul a sunat la 112 sesizând faptul că un bărbat necunoscut ar  fi ieșit dintr-un  magazin spart și l-a agresat.

Poliția Suceava a precizat că în baza probatoriului administrat în cauză s-a dispus continuarea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „furt calificat”, suspectul fiind reținut pentru o perioadă de 24 ore în Arestul Poliției Suceava.

El urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă.