Bărbat din Sibiu, reținut în arestul IPJ Suceava după ce a înșelat mai multe firme


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 32 de ani, din municipiul Sibiu, a fost reținut și introdus în arestul I.P.J. Suceava, fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „înșelăciune” în formă continuată și „fals în înscrisuri sub semnătură privată” în formă continuată.

Potrivit IPJ Suceava, în cursul zilei de joi, 18 aprilie a.c., polițiștii Serviciului  de Investigarea Criminalității Economice – IPJ Suceava, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au efectuat o percheziţie domiciliară pe raza județului Sibiu, la domiciliul unui suspect de 32 de ani.

Poliția Suceava a menționat că în perioada 17.10.2018 – 13.02.2019,  atribuindu-și nume și calități false la diverse  societăți comerciale din țară, folosind mai multe numere de telefon, adrese de mail și conturi bancare, întocmind în fals și folosind facturi fiscale, bărbatul de 32 de ani a indus și menținut în eroare 6 persoane vătămate cu scopul de a obține foloase patrimoniale injuste și a trimis documente pe mail pentru  a induce în  eroare alte 4 persoane vătămate, determinând beneficiarii transporturilor de mărfuri să achite sumele de bani aferente acestor servicii în conturile bancare la care  suspectul avea acces prin intermediul cardului bancar, prejudiciul fiind stabilit la circa 82.000 lei.

„Cu ocazia percheziției au fost ridicate sisteme informatice, telefoane mobile, cartele, carduri bancare, înscrisuri cu valoare probatorie în cauză precum și suma de 2500 Euro. Tot cu această ocazie au fost puse în aplicare 4 mandate de aducere pe raza județelor Sibiu și Alba”, a precizat IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de