Sancțiuni de peste 160.000 de lei aplicate de polițiștii suceveni, la sfârșitul săptămânii trecute


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au aplicat sancțiuni în valoare de 163.550 de lei în cadrul unor acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Potrivit IPJ Suceava, în perioada 19 – 21 aprilie a.c., Serviciul Rutier Suceava și formațiunile de profil din cadrul subunităților teritoriale de poliție au desfășurat o acțiune pe raza  județului Suceava, în scopul impunerii unui climat de disciplină și siguranță rutieră în rândul participanților la trafic și a depistării conducătorilor auto ce nu respectă regimul legal de viteză.

Astfel, au fost constatate 7  infracţiuni și au fost aplicate 402 sancţiuni contravenționale, în valoare de 83.625 lei, din care 231 pentru încălcarea regimului legal de viteză și 171 pentru alte abateri.

Totodată, polițiștii au reținut 53 de permise de conducere, din care 26 pentru viteză, 19 pentru depășiri neregulamentare, 8 pentru alte cauze și au retras 5  certificate de înmatriculare.

De asemenea, în aceeași perioadă, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat o acțiune pe raza județului pe linia depistării conducătorilor auto ce conduc autovehicule pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice.

În cadrul acțiunii au fost testați cu aparatul etilotest 463 de conducători auto, fiind constatate 3 infracțiuni, din care 2 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

De asemenea, s-au aplicat 376 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 79.925 lei, din care 98 pentru lipsa centurii de siguranță, 7 pentru alcool, 14 pentru defecțiuni tehnice și  257 pentru alte cauze. Polițiștii au mai reținut 12 permise de conducere și au retras 5 certificate de înmatriculare.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de