O suceveancă a fost reținută pentru că a înșelat cu peste 400.000 de lei o bancă din Suceava. Ea a determinat zece persoane fără surse de venit să obțină credite de nevoi personale pretizând că sunt pensionari

O femeie de 44 de ani din Suceava a fost reținută în urma unor percheziții efectuate luni în Suceava într-un dosar penal instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din IPJ Suceava.

Potrivit Poliției Județene Suceava, în acest caz se efectuează cercetări față de o femeie de 44 ani, din Suceava o altă femeie de 43 ani din comuna Șcheia, pentru înșelăciune, uz de fals, participație improprie la infracțiunea de fals în declarații și participație improprie la infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Cele două sunt acuzate că în perioada februarie – iunie 2018, au indus în eroare o unitate bancară din Suceava prin folosirea de mijloace frauduloase și prin prezentarea ca adevărate a faptelor mincinoase cu privire la faptul că zece persoane insolvabile, fără surse de venit, pe baza unor documente falsificate, au îndeplinit condițiile de acordare a unor 10 credite pentru nevoi personale, astfel prejudiciind societatea cu suma de 405632 lei.

Polițiștii arată că cele două au folosit 20 înscrisuri oficiale falsificate respectiv cupoane de pensie și decizii de pensionare pe care le-au prezentat băncii pentru ca cele zece persoane să îndeplinească condițiile acordării unor credite pentru nevoi personale în vederea încheierii de contracte de nevoi personale.

De asemenea, cele zece persoane care au contractat creditele de nevoi personale au fost determinate de femeia de 44 de ani să declare necorespunzător adevărului, prin semnarea cererilor pentru acordarea creditelor către funcționarii bancari, faptul că au calitatea de pensionari și că solicită în numele lor creditul, iar funcționarii bancari au fost determinați de aceeași suspectă să genereze zece contracte cu date false și să le semneze, fără vinovăție.Cu ocazia perchezițiilor au fost ridicate sisteme informatice, telefoane mobile, cartele, carduri bancare, înscrisuri cu valoare probatorie în cauză precum și suma de bani.

În urma perchezițiilor au fost puse în aplicare două mandate de aducere, iar față de femeia de 44 de ani s-a  dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introdusă în arestul I.P.J. Suceava.

Polițiștii suceveni recomandă o atenție sporită sucevenilor atunci când sunt abordați de persoane necunoscute pentru a iniția operațiuni economico-financiare pentru că sub aparența unui cadru legal și cu promisiunea unui câștig imediat pot fi  înșelați și  intra sub incidența legii. (N.B.)