„Educaţi elevii, să nu se ajungă să avem primari tractorişti!”


Intră acum și în grupul de

Aflat vineri dimineaţă la Şcoala Creştină Filadelfia Suceava, la Reuniunea semestrială de management instituţional organizată de IŞJ Suceava în prezenţa directorilor de unităţi şcolare din judeţul Suceava, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a solicitat cadrelor didactice să nu facă rabat de la standardele de educaţie, pentru ca elevii ce ies de pe băncile şcolii să deţină cunoştinţe generale solide. “Ştiu că există unele cazuri în care vă întrebaţi, ce mă fac eu, director de şcoală, cu un primar tractorist? Educaţi elevii, să nu se ajungă să avem primari tractorişti!”, le-a spus Gheorghe Flutur directorilor de şcoli prezenţi în sală.

Acesta le-a vorbit şi despre descentralizare. “Descentralizarea înseamnă apropierea de comunitate. Vom vedea care sunt efectele benefice. Noi credem în descentralizare, dar acest lucru înseamnă şi bani şi sperăm să fie”, a declarat preşedintele CJ Suceava.

Cât privesc investiţiile din infrastructura şcolară din judeţ, preşedintele CJ Suceava a precizat că s-au demarat foarte multe lucrări, dar fără a fi duse la bun sfârşit. “Un lucru greşit care s-a făcut este acela că s-au început lucrări pe foarte multe fronturi, fără a se ţine cont. Acum trebuie să se finalizeze ceea ce s-a început”, a afirmat Gheorghe Flutur, cu precizarea că în infrastructura şcolară suceveană trebuie investit mult, dar gradual.

La capitolul salarizare, preşedintele CJ Suceava a ţinut să le spună profesorilor că se încercă rezolvarea acestei probleme. “Ştiu că sunt promisiuni mari pentru profesori şi se încearcă rezolvarea lucrurilor. Trecem printr-o perioadă grea şi vă cer să fim solidari”, a mai spus Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de