Un tânăr a fost reținut pentru că a încercat să mușamalizeze un accident în care o femeie a fost rănită, oferindu-i 300 de euro pentru a spune că s-a autoaccidentat

Un tânăr de 19 ani din comuna suceveană Crucea a fost reținut, duminică, fiind cercetat pentru că a provocat un accident rutier în urma căruia o persoană a fost rănită și pe care a plătit-o să ascundă evenimentul.

Astfel, în data de 30 aprilie, tânărul a condus un autoturism, pe DN 17 B în Dorna Arini din direcția Crucea către Vatra Dornei, iar într-o curbă la stânga, din cauza vitezei neadaptate la condițiile de drum a pierdut controlul asupra volanului și s-a răsturnat în afara drumului, în șanț.

 În urma accidentului o femeie de 30 de ani, din Vatra Dornei, pasageră pe bancheta autoturismului a fost rănită.

După accident, tânărul șofer s-a înțeles cu femeia să nu declare la spital că a fost implicată într-un accident rutier, pentru a nu avea probleme cu poliția, ulterior, achitându-i  300 euro.         

Ca urmarea leziunilor suferite tânăra s-a prezentat la Spitalul municipal Vatra Dornei, unde a declarat că a suferit leziuni corporale ca urmare a unei căderi accidentale, iar după ce a fost examinată și a primit îngrijiri medicale a fost trimisă la SJU Suceava pentru intervenție chirurgicală.

 Polițiștii din Vatra Dornei s-au sesizat din oficiu despre acest accident duminică după ce au obținut informații în acest sens.

De menționat că autoturismul implicat în accident a fost transportat de tânăr la un cunoscut din Dorna Candrenilor pentru a fi reparat fără să dețină autorizație.

Tânărul a fost reținut duminică pentru „vătămare corporală din culpă” şi „părăsirea locului accidentului” și urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei care va dispune măsurile legale. (N.B.)